Återvinning


Så var man tillbaka i vardagen igen, första arbetsdagen efter semestern. Tömde mobilen på bilder förut och hittade lite semesterpyssel. Hade gått runt med en idé om att återanvända de tråkiga urtvättade handdukarna som vi brukar ha i katternas transportburar. Visst, det är himla praktiskt och lättvättat men ganska fult.

Av en handduk och ett mönstrat bomullstyg så knåpade jag ihop två nya dynor. Principen var ganska enkel. Frottén och bomullstyget klipptes till i lika stora bitar. Sen sydde jag ihop de två bitarna (aviga mot aviga) genom att köra slalom med symaskinen för att få fram ett quiltat mönster. Kantade hela stycket med en snedslå av bomullstyget. Så ovansidan är alltså i bomullstyg och baksidan är i frotté, ja ni fattar... Det enda knepiga var egentligen att få till snygga hörn annars gick det riktigt snabbt att sy ihop. Och visst ser det lite trevligare ut?!

I reused an old terry-towel to make some "easy to wash" bedding for our cats transport-cages. It was quick and easy to make. The only tricky part was binding the corners.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så lurt! Det ble jo mye triveligere enn bare et håndkle. Herlig stoff du har brukt!

Hulda sa...

Så fint det ble.:) er det til katten kanskje? Så fine innlegg du har hatt i det siste. Har vært innom flere ganger, men ikke fått tid til å skrive.

Poppins sa...

Det blev jättefint. Och kissen tycker också det, ser jag.

Kattfot sa...

Timotei: Tack, ja visst är det helt klart trevligare.

Hulda & Poppins: Javisst en mycket nöjd katt var det som provsatt resultatet efteråt :-)

Handplockat sa...

så fint
jag måste skaffa mej en fungerande symaskin

ha det bäst

Lusthuset sa...

Jättefint blev det. Inte undra på att kissen ser nöjd ut. Ha en skön helg.

Anonym sa...

Fint tyg! Beundrar ditt pysslande. Det är så roligt att se allt fint du gör. Hoppas första arbetsveckan gick bra förresten! Kram Annica