Ullen är luftad

Har haft ett långt uppehåll med tovningen nu. Alldeles för långt, men har inte direkt haft någon lust eller inspiration att göra något heller. Vår och försommar spenderar jag ju ändå mest ute i trädgården. Idag kändes det ialla fall helt rätt att ta fram korgen med ull och börja lite smått. Hade i och för sig redan tjuvstartat lite förra helgen med att såptova grundstommen till de dockor jag brukar göra. Började med att försöka göra en större variant av rosengumman, men blev inte riktigt nöjd med proportionerna. Så det blev några små istället.

Dockan till vänster är en figur som dök upp när jag egentligen hade tänkt tova något helt annat. Ska jobba vidare på den, formen syns inte så bra på just den här bilden. Men jag blev riktigt nöjd över "fyndet". En vintrig figur, som jag tror kan bli fin. Har inte riktigt bestämt om och hur den ska dekoreras.Måste visa en bild på Laban också, kung över äppelträdet.

8 kommentarer:

Poppins sa...

Nej, men vilka gulliga figurer. Rosengumman är ju för söt och Snödrottningen (eller vad man ska kalla henne, Älvan kanske) är ju underbar vacker.
Och så beundrar jag din vackra rosa kopp...
kram

Handplockat sa...

Bedåååårande =)
då fina
vad produktiv du är
=)

ha det bäst

Kattfot sa...

Poppins: Tack snälla du :-) och visst är koppen fin, den används flitigt kan jag säga!

Handplockat: Tack :-) Ha det så gott!

Anonym sa...

Jag har beundrat dina tovade gummor tidigare. De är jättesöta! :) Så härligt det ser ut att sitta och pyssla och dricka kaffe eller te i så fina koppar. Ha en fin kväll och kram!

Kattfot sa...

Karin: Ja det är ju helt ljuvligt, fattar inte att jag inte att jag gjort det oftare...men än är ju inte sommaren slut :-)

Anneli sa...

Kung över äppelträdet, det var fyndigt = ) han är så fin Laban, kram

Åsas Kammare sa...

Åh, den vintriga "figuren" var så fin, rosengumman vet jag sen förut är helt underbar....
Laban är en riktig snygging också!

Hulda sa...

De er så fine de dukkene du tover. Veldig søte. :) Laban er jo riktig konge han da. :) :) ser ut til å storkose seg der han sitter.