En stjärngosse blir till

När jag tovar mina dockor börjar jag sällan med en färdig bild av vad det ska bli. Oftast växer figurerna fram under tiden. Om jag sen hittar en figur jag fastnar för så fortsätter jag göra fler. Antingen hittar jag något i formen, eller så är det vissa färger jag fastnar för. Ibland är det en liten detalj, som de här bjällrorna.

Jag började med att sy fast tre bjällror på en kropp. Satte sedan fast huvud och en luva som jag dekorerade med guldtråd. Arbetade lite extra på ansiktet men eftersom det är så litet gäller det gäller att ha tungan rätt i mun så det inte pickas för mycket med nålen på fel ställe. Ska forstätta dekorera resten av kroppen med stjärnor i guldtråd.

Så blir en stjärngosse till....

When felting my dolls, I seldom start with a clear picture of the result in my head. The characters develop as the work progresses. If I like the design I make more of them later on. Yesterday I started attaching small bells on a body, then a head and a cap which I decorated with french-knots. A bit more decorating is needed and maybe som more work on the face.

2 kommentarer:

Sussie sa...

Men ett sånt gulligt ansikte! Han ser ju helt riktig ut, du är så himla duktig!

Kattfot sa...

Zanna: Tack snälla, vad glad jag blir!