Julbak del 1

Idag har jag gjort det jag gillar mest med julen - nämligen att baka. Har samlat på mig några favoritrecept som jag absolut inte kan vara utan. Saffransbiscotti är förstås ett av dem, och nu är glasburken påfylld igen. Bakade också en saffranskaka med äpple och mandelmassa. Superenkel och god, särskilt med grädde till. I morgon tänkte jag fortsätta med vörtbröd och vanille-kipferl. Mmm, vad gott det ska dofta! Vad har du för juliga favoritrecept?

6 kommentarer:

Poppins sa...

Oj, så mycket du bakar. Själv hinner jag ingenting och bakar bara lussekatter. Men de går åt som smör... Mamma däremot bakar flera sorters kakor till julafton så jag har ingen press på mig heller. :)
Adventskramar från Poppins

Unknown sa...

Mums så gott allt låter,så flitig och duktig du är!Tänker nog baka Lussebullar nästa vecka,och lägga in sill.=)Ha en fin kväll!

Kram Maria

Anonym sa...

Jag vill alltid baka pepparkakor och lussekatter. Sen är jag nöjd! Du är mycket duktigare måste jag säga!

Jag har lämnat en utmaning till dig på min blogg. Kram

JULIEK sa...

Så duktig du er. Min favorit er en safranskaka jag brukar baka. Den er som en sockerkaka, fast safran och mycke smør i, den er jættegod. En Svensk recept er det: )

Kattfot sa...

Poppins & Maria: Sätter en bakfantast igång så är det lika bra att köra ;-) Jag gör det mest för att det är så mysigt, har som tur är ingen press på mig att det ska bakas. Då vore det nog inte lika roligt heller :-)

Annica: Åh det har jag ju helt missat! Måste kolla :-)

Julie: Låter gott, och lite likt den jag gör också :-)

Karin sa...

Åhh så gott det låter! Kan du inte bjuda på recept (särskilt saffranskakan med äpple och mandelmassa!!). :) Jag gillar bak och bakar vi flera småkakor: drömmar, kolakakor och bondkakor är givna. Därutöver brukar det bli skurna pepparkakor och fruktkaka. Sist men inte minst lussebullar med saffran, mandelmassa och russin. Det blir en del med andra ord. :)Ha en fin söndag!