Saffranskaka











75 g smält smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 krm saffran (rör gärna ut den i lite sprit)
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
100 g riven mandelmassa
2-3 äpplen som skalas och klyftas
(kanel och pärlsocker)

Vispa ägg, socker och saffran. Blanda sedan i smält smör och mandelmassa.
Tillsätt mjöl och bakpulver. Rör samman eller vispa till en jämn smet (den blir ganska kompakt). Häll smeten i en smord och bröad form. Rund eller sockerkaksform spelar ingen roll. Stoppa ner äppelklyftorna. Avsluta med att pudra kakan med kanel och strö över pärlsocker.

Gräddas i 175 grader, ca 45 minuter.

Servera gärna med lite grädde.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Saffran och äpplen är så gott ihop!

Unknown sa...

Så fint recept,måste jag prova,tack så mycket för receptet!

Kram*