Apfelstrudel
Till deg:
5 dl vetemjöl
1 krm salt
1 ägg
1,25 dl ljummet vatten
olja till pensling
florsocker
Till fyllning:
1-1,5 kg äpplen
80 g russin
80 g hackade nötter (gärna hasselnötter & valnötter)
2 msk rom
1,5 dl ströbröd (som ska rostas i lite smör)
100 g smör
1,5 dl socker
en pressad citron
kanel
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader
Blanda mjöl, salt, ägg, olja och ljummet vatten till en deg. Degen ska sedan vila i 30 minuter. Under tiden kan du passa på att droppa rom över russinen och skala och skiva äpplena tunt. När degen vilat klart brer du en mjölad handduk och kavlar ut degen på denna. Pensla med olja. Mjöla in händerna och dra försiktigt i den utkavlade degen tills den bli riktigt tunn. Skär bort kanterna och spara till dekoration.
Strö skorpmjölet över degen. Blanda äpplen, russin, nötter, socker, kanel och citronsaft. Fördela blandniningen över degen. Rulla ihop allt till en tjock rulle, vik in degkanterna. Picka rullen med en gaffel och dekorera den med kantresterna. Lägg rullen på en smörad plåt, pensla med smält smör. Grädda i 30-45 minuter. Pensla lite med smör då och då. När apfelstrudeln är färdiggräddad, pudra med florsocker och servera med vispad grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Mmmmm, så gott det ser ut!
Å ja dette hørtes godt ut.
Cleo & Julie: ja den är mumsig...och mättande :-)
Your Apfelstrudel ist nearly "österreichisch"
yummie!!!!
Skicka en kommentar