Saffransbiscotti
Igår bakade jag en av mina säsongsfavoriter, nämligen saffransbiscotti. Perfekt som liten godbit till kaffet, glöggen eller varför inte fylla en glasburk med härligt saffransgula skorpor och ge bort i julklapp. Den lilla ängeln på bilden hittade jag på Myrornas julmarknad häromdagen, tyckte hon var så söt.
2 ägg
1,5 pkt saffran
100 g hackad sötmandel
100 g smör (
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ihop ägg och saffran. Blanda ner smält smör och socker, vispa till en porös smet. Blanda sedan ner vetemjöl, bakpulver och mandel.
Fördela degen i tre längder på bakplåt. Grädda i 200 grader (i mitten av ugnen) i 15 minuter.
Efter att du tagit ut längderna, låter du dom svalna en stund på plåten. Skär ca 2 cm breda bitar. Torka sedan bitarna ca 1 timme i 75 gradervarm ugn.
One of my favourite christmas recipies is biscotti with saffron. The pictures are from yesterday´s "bakingsession".
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
15 kommentarer:
Mmm... låter gott! Det ska jag prova!
They look delicious, is 'vetemjöl' wheat flour or is it an oil, because in german'öl' means oil???
If I´m continuing reading swedish blogs, sooner or later I need a dictionary *grin*
Små saffransskorpor är verkligen mumsigt till jul! Blir riktigt sugen på att börja julbaka :)
Sofie: Ja gör det :-)
Sisah: Thats right, it´s wheat flour :-)
Ljuvligt Hemma: Ja det är ju så mysigt att julbaka!
Det skall jag nog pröva, det såg gott ut. Det är trevligt att ge bort hemmabakat i present det uppskattas nog alltid.
Så deilig de såg ut, og en kjempe fin gave!! Søt engel også :)
Lusthuset: Absolut, det tror jag med :-)
Karna: Ja visst är den söt, roligt att fynda lite julsaker på loppis.
Gott och bra med ett nytt julrecept. Eftersom en i min familjen är glutenintolerant så ska jag försöka att även göra dina saffransbiscotti glutenfria!
Lotta: Visst är det kul med lite nya recept! Hoppas receptet funkar med ett glutenfritt alternativ också :-)
Mmmmm, dette høtes godt ut!!
Kanskje jeg må prøve en dag.
Ønsker deg en herlig helg.
Oj dom hørtes och såg spennende ut.
Här har jag inte varit innan. Vilken trevlig blogg! Den återkommer jag gärna till!
Anniche & Julie: Ja dom är värda att provas!
Emma: Tack, åh va roligt att höra!Välkommen tillbaka :-)
Det där låter som något jag skulle prova!
Jag gjorde italienska mandelskorpor för ett tag sedan. något liknade.
Nu har jag provat receptet på biscotti och mums vad gott det blev =) Tack för att du lagt in det så jag hittade det =)
Skicka en kommentar