Hederliga vanliga kladdkakor ska verkligen inte underskattas. Om jag får bestämma så ska en perfekt kladdkaka ska vara frasig utanpå och riktigt kladdig inuti. Därför gräddar jag alltid min i en lite mindre form med höga kanter.
100 g smält smör
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt det smälta smöret.
Blanda sedan i alla torra ingredienser.
Grädda i ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylskåpen någon timma innan den serveras...med vispad grädde till!
8 kommentarer:
Jag älskar kladdkakor. Inget går upp mot en bit med lättvispad grädde. Jag har många recept men ditt ska jag prova nästa gång!!
Yummi, what a lot of goodies!!!
I try to translate, and then I will try to bake swedish "Köstlichkeiten";-))
Det beste som finnes : )
Emma: Ja visst är det mums!
Henny: Good luck, I´ll be happy give you the recipe in english if you want.
Julie: Jaa visst är det :-)
Yes please,Julie, translate the recipe. It looks delicious, the swedish name sounds a bit peculiar in my german ears *grin*
PS: I found a swedish dictionary in the net, 'Kladdkaka" means 'Klebkuchen' in german language. Is the cake really that sticky?
Klebkuchen!!!
Das könnte hinkommen.
i've translatet, the ingredients with my small swedish knowhow ;-))
I know al "tiny little" bit danish( from my holidays)
Sisah: It´s quite sticky.. but after an hour or so in the fridge it´s perfect! A translation is coming up as soon as I have time!
Skicka en kommentar