Kladdkaka


Hederliga vanliga kladdkakor ska verkligen inte underskattas. Om jag får bestämma så ska en perfekt kladdkaka ska vara frasig utanpå och riktigt kladdig inuti. Därför gräddar jag alltid min i en lite mindre form med höga kanter.

100 g smält smör
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt det smälta smöret.
Blanda sedan i alla torra ingredienser.

Grädda i ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylskåpen någon timma innan den serveras...med vispad grädde till!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar kladdkakor. Inget går upp mot en bit med lättvispad grädde. Jag har många recept men ditt ska jag prova nästa gång!!

Henny sa...

Yummi, what a lot of goodies!!!
I try to translate, and then I will try to bake swedish "Köstlichkeiten";-))

JULIEK sa...

Det beste som finnes : )

Kattfot sa...

Emma: Ja visst är det mums!

Henny: Good luck, I´ll be happy give you the recipe in english if you want.

Julie: Jaa visst är det :-)

Sisah sa...

Yes please,Julie, translate the recipe. It looks delicious, the swedish name sounds a bit peculiar in my german ears *grin*

Sisah sa...

PS: I found a swedish dictionary in the net, 'Kladdkaka" means 'Klebkuchen' in german language. Is the cake really that sticky?

Henny sa...

Klebkuchen!!!
Das könnte hinkommen.
i've translatet, the ingredients with my small swedish knowhow ;-))
I know al "tiny little" bit danish( from my holidays)

Kattfot sa...

Sisah: It´s quite sticky.. but after an hour or so in the fridge it´s perfect! A translation is coming up as soon as I have time!