Vad lite vatten kan göra

En sak är säker, jag ska aldrig mer tvivla på mitt luktsinne. Har tyckt att jag känt en lite underlig lukt här hemma sen några veckor tillbaka. H har inte känt något alls, så jag ryckt lite på axlarna och inte funderat så mycket på det. Den här lördagsmorgonen får jag förklaringen till det hela när jag kliver in i tvättstugan. Känner direkt att här luktar det underligt upphöjt till tio.

Ser att det är blött vid golvlisten in till ett av källarförråden. Öppnar dörren och möts av genomblöta kartonger. Vatten som droppar från taket. Plaskdamm på golvet. På hyllorna under kartongerna, ett tjockt lager mögel. Så äckligt!

Det var bara att tömma förrådet, ut med hyllorna. Slänga ut allt på gårdsplanen och börja försöka moppa upp det värsta. H gjorde ett hål i taket och sen rann det vatten må jag lova. Ovanför förrådet har vi badrum och var allt badvatten tagit vägen tidigare vågar jag inte ens tänka på. Att jag badade igår blev väl"droppen som fick det hela att rinna över". Det blir i alla fall till att bryta upp ett stycke golv...och hoppas på det bästa. Men som vi sa när vi äntligen satte oss ner en stund: DET JU I ALLA FALL TUR ATT VI BARA HYR HUSET!

5 kommentarer:

Lusthuset sa...

Stackars ni vilket elände. Hoppas att det reder upp sig, men kul är det inte. Som du sa tur i oturen att ni bara hyr. Ha en bra helg ändå. Kram!!

Sussie sa...

Jisses vilket elände, ja det var väl tur i oturen i alla fall. Tänk så det kan bli. Ha en fin lördagkväll, kram.

Anonym sa...

Oj oj! Som sagt vad skönt att ni bara hyr huset. Hoppas det inte är alltför mycket skador. Kram

Anonym sa...

Men fy! Stackare. Min första tanke var, hur gick det med innehållet i kartongerna? Är något förstört? Ja vilken tur att ni hyr! Min vecka som kommer är inproppad till max, så det blir inget med mormorsromantiken den här veckan heller. Men snaaaart har jag mer tid. Kramkram

Anonym sa...

Oj, vad tråkigt! Men som du skriver, det är väl tur att ni bara hyr!