Dagens kattfot stannar inne

När det regnar och blåser såhär kallt, då håller till och med jag mig inne. Laban är lite deprimerad eftersom han har så mycket spring i benen och helst av allt vill vara ute. Han provade att sitta ute på trappan en stund men insåg snart att är innesittarväder. Vi tröstade oss med att bläddra lite i Tasha Tudor´s Garden istället.


Igår hade vi tre katter hemma på fotografering. I eftermiddag kommer det sex till. Alla är fd hemlösa eller omhändertagna katter som ska fotas till nästa års Hitta Katten-kalender. H fotar och jag hjälper till att få katterna att sitta och titta åt rätt håll (passar förstås på att gosa lite extra). Alla kissar har varit så duktiga. Lite nervösa i början, men när de fått vänja sig en stund vid studion så går det bra. Vi börjar vi få in rutinerna och knepen. Den här gången blir det svårt att välja bilder.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra jobb att fota och skriva om katterna! Är det ditt vanliga eller extra?
Tasha Tudor, ska nog önska mig någon mer bok till födelsedagen...Perfekt en regnig dag! Om man inte skriver essä då - suck!

Kattfot sa...

Soffy: Ingetdera, min sambo fotar väldigt mycket och vi har själva en katt från katthemmet (Laban)så det blev ganska naturligt att hjälpa till just med kalenderbiten. Mitt "regisserande" handlar om att få kissarna att posera och känna sig lugna framför kameran *hihi*. Skriver texter gör en annan tjej. Det är tredje året vi gör detta nu. Jättekul!

Merja sa...

Tur det finns dom som bryr sig om herrelösa katter!!
Hennes böcker är fantastiska.
Ha en bra dag!

Anneli sa...

Måste vara svårt att inte vilja behålla alla missar som kommer och fotas = ) kram kram

Anonym sa...

Det verkar som rätt person för det jobbet måste jag säga. Du får ju själv till så fina foton på dina katter. Kram

Olle sa...

Ska bli spännande att se kalendern! :)
Ska väl sälja den på jobbet som vanligt...
Kram på dig! Och tack för grattandet! :D

Elisa Day sa...

Härliga bilder på din katt! Skönt att höra att någon bryr sig om övergivna katter. Kram

Unknown sa...

Så söt din Laban är,jättefina bilder med hans små tassar på den fina boken!Det är nog säkert en konst att få bra bilder med katter..och att få dom att sitta still..har ju själv tre stycken!=)

Kram Maria

Unknown sa...

Ja,jättebra att någon tar hand om hemlösa katter,jag ömmar särskilt för dom!

Kram