Upphittad

Vi har tagit in en liten honkatt som vi sett hålla till i krokarna de senaste veckorna. Hon såg ut att vara på ständig jakt och när musfällor hade blivit mystiskt länsade i garaget så vi började ana oråd. När vi fick tillfälle att komma henne lite närmare förra helgen, såg vi att hon var mager, och svältfödd på närhet. Ställde ut mat i garaget, som hon åt upp illa kvickt - sen ut på jakt igen! Efter några dagar började hon möta upp oss så fort vi klev utanför dörren. I torsdags tog vi in henne och igår åkte vi på en tur till veterinären. Hon saknar hörntänder i överkäken men annars såg allt bra ut förutom att hennes 2,5 kg behöver ökas på.

Hon får stanna hos oss i en vecka till och sen tar Hitta Katten över henne. Hoppas ändå såklart på att nån ägare ska höra av sig. Vi har lagt ut lappar, pratat med polis och annonserat. Än så länge verkar hon väldigt nöjd med sitt lilla källarutrymme. Värme, mat och lite sällskap då och då. Snällare och gosigare katt får man leta efter - en riktig knäkatt. Något slags namn måste hon ju ha, så vi kallar henne Greta.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint av er, hoppas verkligen att hon hittar hem eller får ett nytt hem!

Elisa Day sa...

Vad bra att ni tog hand om henne. Det är så jobbigt att se magra utekatter som lämnast vind för våg.

Lusthuset sa...

Så hemskt det är när man hittar en sådan husvill liten katt, speciellt nu på vintern när de så lätt far illa. Det gör riktigt ont i hjärtat när man läser om det...TUR att hon träffade er som har hjärtat på rätta stället. Hoppas att hon hittar hem igen. Vi hittade en liten kattflicka en sommar för några år sedan och hade henne hos oss i en månad ca. sedan försvann hon igen...så man får väl hoppas att hon bara var på semester medan husse och matte inte var hemma. Håller tummarna att det går bra för henne. Ha en skön vecka. Kram!!

Anneli sa...

Vilken tur att hon hamnade hos så bra människor som er, och som tog henne till veterinären dessutom!! Jag skulle ha jättesvårt att lämna ifrån mig katten...har så lätt att fästa mig vid dem...

kram kram

Cin sa...

Åh, vilken sötnos. Tur för henne att hon hittade er! Inte ska hon behöva bo ute i kylan.
Hoppas ägaren (som hon förhoppningsvis har) hör av sig snart så hon får komma hem.
Fint gjort av er!
Kram Cin.

Berta och Prinsen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Poppins sa...

Jag har alltid älskat katter och hade själv katt fram till jag blev allergisk som artonårig. Vilket öde för en kattälskare...
Och det gör ont i hjärtat när man ser katter som far illa eller som inte verkar ha förirrat sig bort från sitt hem. Vad jag är glad över att det finns underbara människor som ni som tar hand om dem! Hoppas nu kissen hittar hem.
kramar från Poppins

PS Jag har en liten utmärkelse till dig. DS

Angel.Pearls sa...

Stackarn -hoppas Greta får ett nytt hem.Fin 1a Advent o Kram//Eva

Erika sa...

Roligt att höra att en katt fått hjälp så här i juletider. Hoppas att den kommer att få en fint hem.