Rabarberkaka - receptet
För några veckor sedan frestade jag ju (iallafall några av er) med en rabarberkaka. Här kommer det utlovade receptet.
1 ägg
125 g smör el margarin
125 g socker
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl rabarber
1/2 dl strösocker (att strö över kakan)
Skär rabarbern i små bitar.
Smält smöret och blanda samman det med socker och ägg till en pösig smet.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör sedan ner det i smeten.
Bred ut allt i en rund låg form och strö över rabarberbitarna. Avsluta med att strö socker över det hela.
Grädda i 200 grader varm ugn i ca 15-20 minuter.
Serveras med vaniljvisp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Ser fantastiskt god ut! Måste testa!!!
Tack, det ser smarrigt ut!!!
Låter gott! Jag gillar verkligen rabarber. Tack för receptet!
Mmmmmmm, yummy! :-)
Lis
Mmm vad god den ser ut! Jag ska absolut pröva, kanske redan i helgen.
O tack för receptet, det såg verkligen gott ut! Det ska jag spara, har ju rabarber här ute men är dlig på att använda den.... mari.
Signes vid: Ja oh den är vår sommarfavorit :-)
Poppins: Varsegod, hoppas du gillar den!
Annica: Ja rabarber är supersmaskens.
Karin: Kul, hoppas den ska smaka!
Mari: Samma här egentligen, fast jag ska försöka mig på rabarbermarmelad i helgen tänkte jag :-)
Måste prova : )
That looks delicious, thanks for the recipe, it comes just right. My rhubarb is waiting to get harvested.
Skicka en kommentar